Resum 3er Cafè Literari - El monje que vendió su Ferrari

Resum 3er Cafè Literari
Dissabte 11/03 - CTR by Chef Rino


Doncs així va….que ens anem reunint i trobant bellísimes persones per aquest camí que anomenem vida.I és curiòs com escollim lectures de “self help” o autoajuda, quan el quecrealement ens ajuda es compartir bones estones i mantindré relacions personals, interactuar, parlar, opinar, interpretar, sentir…però sobretot va d’escoltar.

Ens reunim, els més leials del Club: que ara ja puc afirmar que sóm 7 (ens encanta el número 7: diu el Marcos, un engnyer molt savi: que els números prims tenen un poder especial) : Pili, Vicente, Ma.Nieves, Ma.Jose, Montse, Thaïs , Núria i jo,la presidenta , el José i 4 espontanis més. Elena ha sigut un plaer retrobar-te. Marcos, Esther i Raúl esperem veureus al proper cafè.


Hem arribat a la nostra xifra record: 14!!!!!!!!! - un altre vegada el doble de 7: número màgic.I la màgia ens acompanya.Un cop més, tenim clar que la cultura, el diàleg, l’aprendre i el comprendre ens fa a tots més rics, ens enriqueix, ens nodreix, ens dona nous coneixements i conseqüentment: nous punts de vista, inclús m’ateriviri a dir: que ens fa més bons més pacients, més empàtics.


Aquest Dissabte ens vam seure a la fantàstica terrassa (si...estavem a 18º...) del nostre Chef Rino : sempre atesos amb carinyo i admiració pel nostre Gerard , i el seu elegant “Benvinguts al Cafè Literari”.Som una taula enorme: plena de grans persones.


Aquest cafè Literari hem llegit i comentat “El Monje que vendió su Ferrari”: a la majoria els hi ha semblat banal,la frase que més han coincidit es que s'extén un llibre sencer per explicar cuatre coses: sobra text. O  “más de lo mismo”, una fábula absurda que no sirve para nada… comptem també amb la opinió virtual de Mr.Button que diu literalment “ Typical best seller self help rubbish -I have a theory that if self help books really worked, we wouldn't need self help books - That's why I read the bible. All the wisdom I need is in there”.


El que ens porta a debatre com la gran part de la nostra societat ha deixat d’anar a misa…i potser per això totes aquestes tècniques orientals, cultures mil.lenàries, coaches, Victor Kuppers, Marian Rojas,....coaches i demés gurus, webs, …etc.  estàn substituint aquella “orientació/comunitat catòlica”...en aquella misa de dissabte o de diumenge se’ns convida al feligresos a fer una reflexió, a pensar, a guiar-nos,a fer un exàmen de consciència i si cal a confessar-nos……podria ser això una explicació al perquè tanta meditació i viatges al Nepal per trobar-se a un mateix??...Em perdut l’oremus?


En definitiva, de 14, 3 trobem que és un bon “Manual de reflexió i técniques pràctiques”.La presidenta , amant de la novela negra: afegeix que li ha resultat molt pràctic i que sens dubte tindriem que posar moltes d’aquest tècniques en pràctica.Ho provem?.Està clar que tot el que impliqui aprendre, millor i ajudar-nos és més que necessari.Som-hi!!


Tornem al llibre , que sempre tendim a a abordar mil temes i ens desviem de la carretera principal, ho sé: ens encanten les carreteres secundàries, les petites: les comarcals: aquelles petites anònimes plenes de bellesa: d’arbres a ambdós costats,de lentitud, de ralentí i desconnexió per connectar-se amb el món a una velocitat pausada i amb paisatge.


Aquest best seller d’autoajuda de’n Robin Sharma (orador i autor motivacional) ha venut més de 4 millions de còpies i s’ha traduit a més de 50 idiomes ( el català entre un d’ells: gràcies Robin) , i continua escribint i publicant altres best sellers i llibres d’autoajuda amb la intenció d’ajudar a ser més conscients de que la vida és un regal, i cal cuidar-la.


Sobre l’autor

Sharma va néixer a Uganda, l'any 1965. És fill d'un pare hindú i una mare kenyà. Ells el van portar a Port Hawkesbury, Canadà, quan ell estava molt petit. Allà va transcórrer la seva infància i gran part de la seva joventut, temps en el qual es va dedicar a estudiar Biologia. posteriorment, va obtenir el títol de Màster en Dret a la Universitat de Dalhousie, Nova Escòcia.

En aquesta casa d'estudis va impartir classes de Dret i va començar a conrear les seves habilitats d'oratòria. eventualment, se va convertir en un reconegut advocat fins que va decidir donar un gir radical a la seva vida i deixar la seva carrera en les lleis. Avui en dia, Sharma és famós en molts països gràcies als seus innombrables conferències motivacionals i de lideratge.

Resum i anàlisi del llibre

El text es basa en l'experiència personal de l'escriptor de nacionalitat canadenca. Sharma, Quan tenia 25 anys d'edat, decidir abandonar la seva prestigiosa Carrera d'advocat litigant per submergir- en la recerca d' si mateix. El resultat és un camí d'autodescobriment convertida en una faula empresarial que ell va voler compartir amb el món i va donar origen a una sèrie.És una lírica en prosa amb trets autobiogràfics sobre la sendera de creixement espiritual d'un advocat decidit a superar la seva quotidianitat materialista. Aquesta història es va donar a conèixer realment després que Ed Carson, antic president de Harper Collins, "va descobrir" el text en una llibreria canadenca. El títol seria rellançat el 1999

Julian Mantle, un famós advocat litigant egressat de l'Escola de Lleis de Harvard, semblava tenir-ho tot a la vida. Què més podia demanar? Els seus emoluments superaven el milió de dòlars anuals, vivia en una fastuosa mansió i tenia un espectacular Ferrari vermell. No obstant això, les aparences eren enganyoses: Mantle patia de molt estrès causa de la seva enorme càrrega laboral.

Val a dir que els 7 símbols d’un jardí que descriu el Jullian al John , és molt visual per entendre tot el que ens explica en el llibre: i les tècniques a aplicar per aconseguir una vida més plena: ordenada, i serena. Aquí us deixem un link amb un resum dels símbols (in English though).

El susto que ens porta al “despertar” 

Tot i el deteriorament de la seva salut, el protagonista acceptava casos cada vegada més complicats i demandants. fins que un dia va patir una aturada cardíaca en plena cort. Després d'aquest col·lapse, Mantle va deixar d'exercir l'advocacia, desaparèixer de la vida pública i els seus companys de la firma a la qual treballava, no el van tornar a veure. Els rumors deien que s'havia anat a Àsia.La veritat era que l'advocat va vendre el seu luxós immoble i el seu vehicle, Tot això per tal de trobar un significat més transcendental a la seva vida. Després de tres anys, Mantle va tornar a el bufet on laborava; estava transformat, radiant, amb una aparença molt saludable, ple de felicitat. Allà, els va relatar als seus antics col·legues que va recórrer l'Índia i va saber sobre uns ioguis que no envellien.

A Caixmir, després de 7 dies caminant…un altre cop el 7: , Mantle es va trobar amb el savi de Sivana,el Yogui Ramán,  qui l’anima a continuar el seu camí fins a la serralada de l'Himàlaia. Entre les muntanyes més altes de 'món, el protagonista va decidir quedar-se a viure amb uns monjos -els savis de Sivana- i es va trobar a si mateix.(SIwana es un poble a l’actual Rajashtan…India)

El Yogui Ramán va compartir tots els seus coneixements amb l'antic advocat. D'aquesta manera, Mantle va aprendre a preservar la seva energia per portar una existència plena de vitalitat, Plena de pensaments creatius i constructius. L'única condició posada pel mestre al seu aprenent va ser que aquest últim havia de retornar al seu antic lloc de treball i compartir els preceptes de l'mètode Sivana.

La faula - rondalla

Enmig d'un jardí natural molt bonic i tranquil, hi havia un enorme far vermell de el qual va sortir un lluitador de summo enorme; summament alt i pesat

A picture containing letter

Description automatically generated

El lluitador només portava un petit cordill rosat que cobria les seves parts íntimes. Quan ell va començar a recórrer el jardí, va aconseguir un cronògraf daurat que algú va deixar oblidat allà.Poc després, El lluitador va relliscar i va caure inconscient. Al despertar, va mirar cap a la seva esquerra i va descobrir un camí cobert de diamants (la ruta cap a la felicitat i una existència plena ...). A primera vista aquesta faula sembla un relat fantasiós, sense sentit. No obstant això, cada un dels elements del conte tanca un significat poderós (veure quadro resum en anglès) 

PUNTS COMENTATS

La qualitat de vida depèn de la qualitat dels pensaments

La faula del lluitador de summo reflecteix que el domini de la ment és essencial per portar una vida plena. Si bé les equivocacions i les caigudes (adversitats) formen part de l'existència, les persones no han de deixar-se acaparar per la negativitat. En canvi, l'autor insta projectar optimisme a través del domini dels pensaments. 

El propòsit de la vida (Dharma)

A la faula del lluitador de summo apareix un far vermell, d'on surt aquest personatge. Aquesta construcció representa el focus que han de tenir les persones per aconseguir la seva Dharma. És a dir, aquesta missió personal heroica assolible només mitjançant el reconeixement dels dons i talents propis, Juntament amb l'acceptació de les pors per poder confrontar i superar-los.

El poder de la disciplina

El temps ha de ser administrat de forma conscienciosa. A la faula, l'escassa vestimenta el lluitador  simbolitza l'autodisciplina. A l'respecte, el mètode Sivana especifica que els vots de silenci durant un temps perllongat són ideals per enfortir la voluntat de les persones.(Kaizen).Igualment, el rellotge d'or és símbol de el respecte que els savis li tenen a el maneig del seu temps. Perquè una persona capaç de gestionar el seu temps és una persona capaç de manejar la seva vida i gaudir cada moment d'ella. Amb això en compte, és fonamental aprendre a dir "no" per evitar perdre temps en activitats indesitjades i planificar bé el dia a dia.

Aquest punt ens a impactat a tot: 15 minuts al dia (com a mínim ), i una hora cada DIumenge per planificar la setmana.L’altre tema és la del 80% - 20% (rule of 20)..diu en Marcos que “DE TODA LA VIDA” - és la regla de Pareto,..enginyers al cantó , il.lustreu-nos.

Un altre punt que ens ha encantat ha estat el del compte que li explica : del nen i del gegant (que ara fent una mica de resarch ens torna a vincular amb l’Oscar Wilde (Qué heavy no Pili??) 

Servir desinteressadament als altres i submergir-se en el present

El "aquí i ara" és el moment més rellevant de tots; només així poden apreciar les veritables riqueses (els diamants) de el camí de la vida. Així mateix, perquè cada instant sigui més gratificant, les persones han de abocar-a servir a altres sense esperar res a canvi. En aquest sentit, els monjos van dir a Mantle que "a l'ajudar als altres en realitat et ajudes a tu mateix".

Tornem al nostre “Carpe Diem”

Aquí el més pràctic: vàries tècniques i exercicis descrits en el llibre

  • El cor de la rosa, exercici de concentració per a conquerir la ment.

  • Cinc passos per elaborar metes clares i concises:

    • Realitzar una imatge mental

    • inspiració

    • data límit

    • La "regla màgica dels 21 dies" per crear un nou hàbit (o elimar-ne un)

    • Gaudir de tot el procés;

  • Els 10 rituals per a una vida radiant:

    • Ritual de la solitud

    • Ritual del fisic-Nutrició

    • Ritual del saber abundant

    • Ritual de la reflexió personal

    • despertar anticipat

    • Ritual de la música

    • El mantra inspirador (ritual de la paraula parlada)

    • Ritual de la congruència

    • Ritual de la simplicitat

  • Autodisciplina: no parlar durant un dia sencer;

  • Quinze minuts de planificació diària i una hora de planificació setmanal;

  • Reflexió diària sobre com demostrar afecte, ajudar els altres i ser agraït tots els dies.

Aquí el quadre-resum de les 7 virtuts i els símbols una infografía molt visual: 

I amb tot això les “quotes” escollides.


  • "La teva ment és un jardí: tu tens que escollir entre nodrir-lo amb pensaments positius per fer crèixer flors precioses…o bé abonar mals pensament i deixar-lo morir”.
  • “No hi han errors a la teva vida, sino lliçons”
  • “La felicitat és el camí, no el destí”
  • “Arribem al món plorant i tothom feliç, tindriem que viure de tal manera que quan marxem estiguem feliços i el món plori”.
  • “Lliberació no és el mateix que llibertat”
  • “Viu cada dia pensant que podria ser el teu últim dia”
  • El propòsit de la vida és una vida de propòsit.
  • Un dia sense riure o sense amor, és un dia sense vida.
  • “El temps s'escorre entre els dits com els grans de sorra. Que aquest nou dia sigui l'inici de la teva vida, el dia que prens la decisió de concentrar-te en allò més important per a tu. Pren la decisió d'invertir més temps amb els qui donen sentit a la teva vida.”

I per acabar decidim el següent llibre a comentar el 15/04 - "Novela de ajedrez" d'Stefan Zweig.Cal dir que ens ha costat bastant escollir un sol llibre, perque molts som uns amants del Zweig: desde

1.Ardiente secreto 2.Miedo 3.Fue el? 4.Una Ha Crepuscular. 5 Fue el??

Passant per Novela de Ajedrez, Los ojos del hermano eterno,Amok, Piedad peligrosa, Mendel , Momentos estelares de la humanidad, Biografias (Ma.Anotnieta la millor...) , Mendel, el de los libros (sabeu la història d'una Cafè a Viena inspirat en aquesta novela?)....

Aquí caldrà l'ajuda, i la col.laboració d'un especialista en literatura Zweigian - en Sr.Ramón Gomà; a veure si ens fa un favor.O potser en Paco Serrano?
Parlarem de la època, autor, influència...com sempre,amb moltes ganes i amb molt a aprendre.

I si pots suggerir-nos quin llibre podria ser el de final de temporada , l'última cafè serà el 13/05, seria fantàstic.Estem entre clàssics desde Sommerset Vaughan, passant per Conrad i Orwell fins a la noruega Mari Jungstedt.
Aquí potser, podriem aprofitar i llegir a un amic del Club - Esteban Moneo - o a un cusí En Raymond Petersburgh .

Com sempre , moltes gràcies per ser-hi.
Bona setmana a tot@s!!!
Seguim!!!


P.S.Us deixo algunes fotos d'alguns dels nostres Cafès

Comentarios

Entradas populares de este blog

Temporada 23/24

EL BALCON DEL OLVIDO - ESTEBAN MONEO - 17/06/2023

PREPARANT TEMPORADA 2023/24