2on Cafè Literari - Dissabte 11/02 - 19 hrs - Martes con mi viejo profesor - Mitch Albom

Good afternoon everyone!!!!!!!!!

Tal com vam quedar en el Cafè Literari d'Oscar Wilde, el següent cafè, seguint les recomenacions de la nostra estimada Ma.Nieves - el dedicarem a Mitch Albom - títol original "Tuesdays with Morrie" - "Dimarts amb Morrie", en castellà "Martes con mi viejo profesor". Un vell, un jove i la gran lliçò de la vida.

El següent, seguint el suggeriment de la nostra gran amiga i psicològa Thaïs (3a lectura a comentar l'11 de Març) - El Monje que vendió su Ferrari (fábula espiritual - De Robin Sharma) i la 4a lectura (a comentar el 8 d'Abril ) el suggerit per.la.nostra bibliòfila favorita, la Pilar, serà " El Perro" - d'Stefan Zweig.

Aquí (i ara)  us deixem una visió global del llibre i autor del 11/02.Esperem ho trobeu interessant i us animi a llegir-lo.Seguim!!

SINOPSI - Morrie Schwartz, el vell professor, es mor, i Mitch, el seu antic alumne, el visita cada dimarts per assistir a un curs molt especial. Un curs en què parlaran de temes com l'amor, la família, l'amistat, el perdó, i gràcies al qual Mitch arribarà a entendre el veritable sentit de la vida. Les últimes classes de Morrie ensenyaran a Mitch el valor de les paraules, la riquesa de les emocions i el plaer de la ironia, però, sobretot, la dignitat de què es pot ser capaç davant de l'adversitat. 


Mitchell David "Mitch" Albom
, més conegut com a Mitch Albom (Passaic, Nova Jersey, 23 de maig de 1958) és un escriptor, periodista, guionista, dramaturg, locutor de ràdio, presentador de televisió i músic nord-americà.

Els seus llibres han venut més de sis milions de còpies al voltant del món. Més enllà del reconeixement al seu propi país, que va obtenir a principis de la seva carrera, és principalment reconegut pel seu llibre Els dimarts amb Morrie, en el qual narra les seves experiències al costat de Morrie Schwartz, i pels seus treballs filantròpics a Detroit, Michigan.

Família, infància i educació

Albom va néixer a Passaic, Nova Jersey i va viure per un temps a Buffalo, Nova York abans de mudar-se novament al seu estat natal. Després d'haver cursat els seus estudis secundaris a Nova Jersey i a Filadèlfia, Albom va ingressar a la Universitat de Brandeis a Waltham, Massachusetts, per cursar la carrera de Sociologia, on es va llicenciar en 1979. Després de la seva graduació va decidir perseguir el seu somni de ser músic en diversos clubs nocturns dels Estats Units i d'Europa. Va descobrir que tenia facilitat per escriure i finalment va tornar a la universitat, on va obtenir un títol a l'Escola de Graduats de Periodisme de la Universitat de Colúmbia i un altre a Escola de Negocis de Columbia, pagant-se parcialment els estudis treballant com a pianista.El 1995 va contreure matrimoni amb Janine Sabino, amb qui viu als suburbis de Detroit, a Michigan.

Els dimarts amb Morrie

L'obra cimera d'Albom va sorgir després que va haver-hi vist l'entrevista de Morrie Schwartz amb Ted Koppel al programa d'ABC News Nightline el 1995, en el qual Schwartz, un professor de sociologia, va parlar sobre la vida i la mort amb una malaltia terminal, l'ELA (esclerosi lateral amiotròfica, o malaltia de Lou Gehrig). Albom, qui havia estat alumne de Schwartz durant els seus anys com a estudiant en Brandeis, va tornar a entrar en contacte amb el seu vell professor, visitant-lo a la seva llar en els suburbis de Boston cada dimarts per discutir sobre la vida i la mort. Albom, buscant una manera de pagar els comptes mèdiques de Schwartz, va buscar un editor per a un llibre sobre les seves visites. Encara que va ser rebutjat per moltes editores, Doubleday finalment va acceptar la idea poc abans de la mort del professor, i Albom va aconseguir complir el seu desig de costejar els comptes mèdiques de Morrie.

El llibre, Els dimarts amb Morrie (Tuesdays with Morrie en l'original), es va publicar el 1997, en un petit volum que va relatar les visites d'Albom al seu professor. La primera edició va comptar amb vint mil còpies. Les vendes van anar creixent lentament, i una breu aparició al programa d'Oprah Winfrey va elevar les vendes fins al punt que el llibre va passar a integrar la llista de supervendes del New York Times a l'octubre del mateix any. Va ser pujant llocs fins a arribar al primer sis mesos després. Va romandre a la llista del Times durant 205 setmanes. El 2009, com el llibre de memòries més venut de la història, Els dimarts amb el meu vell de professor va vendre més de catorze milions de còpies i ha estat traduït a 41 idiomes.

Oprah Winfrey va produir una adaptació en format de pel·lícula per a televisió en associació amb ABC, protagonitzada amb Hank Azaria com Albom i Jack Lemmon com Morrie. Va ser la pel·lícula per a televisió més vista de 199.912 i va guanyar quatre Premis Emmy. Posteriorment Albom i el dramaturg Jeffrey Hatcher van escriure una obra de teatre per a dos personatges, estrenada off-Broadway a la tardor boreal de 2001, protagonitzada per Alvin Epstein com Morrie i Jon Tenney com Mitch.

Els dimarts amb el meu vell professor és un llibre que es llegeix a les escoles i universitats de tot el món i Albom va iniciar una fundació privada amb part dels guanys, la "Fundació dimarts amb Mitch", per ajudar en diverses obres de caritat.

Aquest és un llibre que ha de ser llegit per aquells que vulguin escoltar les darreres lliçons de vida d'algú que va saber viure: amistat, valors, pèrdua, malaltia trenen una visió existencial que ens fa no perdre l'esperança al millor de l'ésser humà.

Si t'agrada aquest llibre, et recomanem altres títols de l'autor com ara: Les cinc persones que trobaràs al cel. Un dia més i Have a Little Faith.


Ens veiem Dissabte 11/02 a les 19 hrs.

Have a plesant evening,



El teu Cafè Literari

Comentarios

Entradas populares de este blog

Temporada 23/24

EL BALCON DEL OLVIDO - ESTEBAN MONEO - 17/06/2023

PREPARANT TEMPORADA 2023/24